ОШ ''Олга Петров'' Падинска Скела
„БИЋЕМО ЉУДИ МЛАДИ, ШТО ШКОЛА ТРАЖИ ОД НАС, ПО ПРАВДИ СВАКИ ДА РАДИ, НА ПОНОС ЊОЈ И НА ЧАСТ“
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home4/osolgap/public_html/osolgapetrov.edu.rs/images/likovna/fudbal
Obaveštenje
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/likovna/fudbal

Аустралијски фудбал

 wpe8de8b6d 05

 

Основна Школа ''Олга Петров'' је по много чему јединствена у Србији. Однедавно, можемо се похвалити још једном занимљивошћу - новим спортом, до сада невиђеним у нашој земљи.

У сарадњи са амбасадом комонвелта Аустралије, ученици наше школе били су у прилици да играју аустралијски фудбал (Australian rules football). Конзул Аустралије за Србију, Бившу Jугословенску Pепублику Македонију и Црну Гору, господин Глен Роберт Морисон, особље амбасаде у Београду, као и чланови удружења Aussie Rules Croatia објаснили су нашим ученицима основе овог занимљивог спорта, након чега су били у прилици да се у њему и опробају. Уживали су у дружењу са гостима, а овај спорт им се толико допао, да су заједно са својим наставницима иницирали увођење аустралијског фудбала као ваннаставне активности.

Надамо се да ће овај спорт заживети и у другим школама, како би постојало још екипа са којима би било могуће организовати надметања у будућности.

{gallery}fudbal{/gallery}